Het herstellen en bijspuiten van kleine schades

Spotrepair is het plaatselijk herstellen en bijspuiten van kleine schades aan uw auto of motor zonder kleurverschil. U moet hierbij denken aan lakschades zoals krassen en deuken op staande delen zoals bumpers, portieren, voor- achterschermen, velgen en spiegels. Vanuit onze werkplaats in Boxmeer kunnen wij spotrepair uitvoeren.

Liggende delen zoals een dak, motorkap of achterklep is niet altijd mogelijk. In dat geval wordt het gehele paneel gespoten wat wij ook voor u kunnen uitvoeren.

Werkwijze van spotrepair

De schade eventueel uitdeuken, schuren, plamuren en grondverf aanbrengen. Aan de hand van de kleurcodering en proefstalen wordt de kleur gemengd en zal er geen kleurverschil optreden.

Het object met reparatieplek laten wij drogen met een infrarooddroger, het geheel wordt dan nog fijn geschuurd.

Dan kan de basiskleur worden aangebracht en na tussentijdse droging word deze afgesloten met een blanke lak. Dan word het geheel wederom gedroogd met een infrarooddroger waarna het gespoten deel na 30 minuten volledig is uitgehard.

Waar vroeger voor een kleine lak beschadiging het noodzakelijk was een compleet deel over te spuiten, kan nu vaak worden volstaan met een plaatselijk spuiten.

Ook de droging tijd is enorm verbeterd. Waar vroeger een gespoten deel een dag moest drogen kan het nu binnen een uur, dit kan door verbeterde droog technieken en lak systemen die hiervoor zijn ontwikkeld. Dit levert voor u als klant weer een financieel voordeel op omdat er minder tijd mee gemoeid is.

Heeft u kleine schade, neemt u dan contact met ons op

Deukje net op de spatbordrand
Deuk eruit trekken en bijwerken
Plaatselijk spuiten
En niets meer van te zien, schade weg!
Kras op de bumper?
Wij weten er wel raad mee!